Τοποθεσίες εμπορικών αντιπροσώπων στην Πιερία

Η Πιερία ως ένας από τους τουριστικότερους νομούς στον ελλαδικό χώρο, προκειμένου να παρέχει υψηλά επίπεδα υπηρεσίας στους παραθεριστές του (ιδιαίτερα στους αλλοδαπούς) έχει υψηλό βαθμό εκπροσώπησης των μεγαλυτέρων διεθνών εταιριών, μέσω των επισήμων αντιπροσώπων τους. Οι εκπρόσωποι αυτοί τόσο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και στη ενοικίαση αυτοκινήτων, ή την κινητή τηλεφωνία λειτουργούν επίσημα καταστήματα με τις επωνυμίες των εταιριών, που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες (ειδικά στις πιο τουριστικές) τοποθεσίες του νομού.

Σε μια προσπάθεια να παραθέσουμε μερικούς από τους πιο χρήσιμους στον σύγχορνο ταξιδιώτη, θα ήταν λογικό να κάνουμε μια κατηγοριοποίηση ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησης του κάθε εκπροσώπου/ εταιρίας. Έτσι λοιπόν έχουμε:

Χρηματοπιστωτικός Τομέας

Οι αλλοδαποί επισκέπτες της Πιερίας έχουν στην διακριτική ευχέρειά τους είτε να χρησιμοποιήσουν τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών για τις ανάγκες τους (ανταλλακτήριο νομισμάτων, αναλήψεις, αποστολές, κτλ), είτε να προστρέξουν σε ένα από τα πολλά καταστήματα της WESTERN UNION που βρίσκονται στην Πιερία. Τα καταστήματα λειτουργούν είτε εντός των σουπερμάρκετ με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ, είτε εντός των ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία), είτε από ιδιώτες.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων τόσο από την AVIS όσο και από την HERTZ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στα κατά τόπους γραφεία των εταιριών στη Θεσσαλονίκη ή την Λάρισα (τα πλησιέστερα του νομού Πιερίας). Εναλλακτικά θα μπορούσαν να προτιμήσουν ντόπιες εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που ενδεχομένως να είναι οικονομικότερες, χωρίς όμως να εγγυώνται εξίσου τα υψηλά επίπεδα υπηρεσιών των ανωτέρω πολυεθνικών εταιρειών.

Συντηρήσεις, επιδιορθώσεις αυτοκινήτων

Για όσους από εσάς είστε κάτοχοι κάποιου αυτοκινήτου εγνωσμένης μάρκας και υψηλής αξίας και θα θέλατε να γνωρίζετε την ύπαρξη κάποιου επισήμου αντιπροσώπου στην Πιερία, σας πληροφορούμε ότι όλες οι γνωστές μάρκες εκπροσωπούνται στην Κατερίνη (κυρίως) από επισήμους αντιπροσώπους. Ενδεικτικά παραθέτουμε την TEAM MERCEDES SERVICE, στο 3ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στην Κατερίνη, ή η BMW Αδαμίδης ΑΕ, επίσης στην Κατερίνη.