Σχετικά με Εμάς

Για την πλειοψηφία των επίδοξων παραθεριστών, ίσως η Πιερία να μην είναι εξίσου γνωστή όσο άλλοι παραθεριστικοί ελληνικοί προορισμοί. Αν όμως κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό μας, θα δούμε ότι την πρώτη μας γνωριμία με την Πιερία την έχουμε όλοι μας, ήδη, κάνει. Ίσως αυτή η γνωριμία δεν ήταν με κάποιο ταξίδι εκεί, ή με κάποιες χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές, αλλά σίγουρα μέσω των, σε όλους γνωστών, περιπετειών, των Αρχαίων Ελλήνων Θεών. Ας μην μας διαφεύγει ότι εκεί έμεναν, στον Όλυμπο, στα βουνά της Πιερίας. Κάτι παραπάνω θα ήξεραν από εμάς, δεν νομίζετε;

Σκοπός μας λοιπόν είναι να ξεφύγουμε από την μυθολογία και να περάσουμε στην πραγματικότητα. Να σας παρουσιάσουμε την Πιερία και τις ομορφιές της, όπως τις συναντά ο κάθε επίδοξος επισκέπτης στις ημέρες μας. Να ανοίξουμε αυτό το βιβλίο με τα τόσα πολλά και ποικίλα κεφάλαια. Ναι, η αλήθεια είναι πως εάν ψάχναμε μια λέξη για να χαρακτηρίσουμε την Πιερία και τα όσα όμορφα έχει να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της, η λέξη αυτή θα ήταν «ποικιλία».

Η εναλλαγή από τις γραφικές, χιονισμένες χειμερινές διακοπές, στα ορεινά της χωριά, στις αντίστοιχες καλοκαιρινές, στις ηλιόλουστες αμμουδιές της, είναι στ’ αλήθεια μοναδική, αντίστοιχη της οποίας δύσκολα βρίσκει κανείς, όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραθέτοντας με την μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια τους πόλους έλξης της Πιερίας, από τη μία πλευρά προσπαθούμε να διευρύνουμε τις γνώσεις σας σε σχέση με την εν λόγω περιοχή, από την άλλη να σας κεντρίσουμε τόσο την περιέργεια, ώστε το ταξίδι στην ιστοσελίδα μας να το διαδεχτεί ένα άλλο ταξίδι, όχι διαδικτυακό αυτήν τη φορά, στην ίδια την Πιερία, το σπίτι των Αρχαίων Ελλήνων Θεών.

Ποιος ξέρει, με λίγη καλή θέληση, αλλά και πολύ περισσότερη όρεξη για καλοπέραση και πραγματική διασκέδαση μπορεί να γίνει και δικό σας σπίτι. Το σπίτι των διακοπών σας!

Καλή σας περιήγηση!