Πώς είναι η ιατρική κάλυψη στην Πιερία;

Η εξασφάλιση της ιατρικής μας κάλυψης κατά την μετάβασή στον τόπο των διακοπών μας είναι υποχρέωση όλων μας, αλλά και δικαίωμά μας, όσον αφορά την περιοχή την οποία επισκεπτόμαστε. Η καλή προετοιμασία όλων μας αναφορικά με την έγκαιρη και έγκυρή μας πληροφόρηση, είτε πριν μπούμε στο αυτοκίνητό μας για να διασχίσουμε του Ευζώνους και να κατηφορίσουμε προς την Πιερία, είτε πριν πάρουμε το αεροπλάνο είναι απαραίτητη.

Οι επίδοξοι επισκέπτες της Πιερίας που προέρχονται από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν απαιτηθεί κατά την παραμονή τους να τύχουν στην Ελλάδα υγειονομικής περίθαλψης, σε κάποιο από τα περιφερειακά ή κεντρικά νοσοκομεία του προορισμού τους, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (European Health Card, EHIC) ή εναλλακτικά κάποιο άλλο νόμιμο αντίστοιχο ασφαλιστικό Κοινοτικό έγγραφο, για την κάλυψη μέρους ή του συνόλου των εξόδων νοσηλείας.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η αναγκαία περίθαλψη στην Ελλάδα χορηγείται από:

  • τα Κέντρα Υγείας ή τα κατά τόπους ιατρεία
  • τα Περιφερειακά Ιατρεία στους τουριστικούς κυρίως προορισμούς
  • τα συμβεβλημένα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων.

Για όσους η χώρα τους δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, για να τύχουν της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμβουλευτούν τον εθνικό τους ασφαλιστικό φορέα πριν ταξιδεύσουν.

Σε κάθε περίπτωση τόσο για πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για τα μη μέλη, ιδιωτικοί ασφαλιστικοί φορείς κύρους, σίγουρα καλύπτουν προορισμούς τόσο δημοφιλείς όσο η Ελλάδα (και κατ’ επέκταση η Πιερία), για επίσκεψη σε οποιοδήποτε από τα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές που λειτουργούν από ιδιώτες ιατρούς, στις κατά τόπους περιοχές.

Για την καλύτερη σας πληροφόρηση σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά Περιφερειακά και Κεντρικά Νοσοκομεία του Νομού Πιερίας. Για πολύ ιδιαίτερα περιστατικά, η μετάβαση σε κάποιο από τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (κυρίως – λόγω κοντινής απόστασης) εξασφαλίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Αμέσου Βοηθείας (ΕΚΑΒ).

  • Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

Πλάκα, Λιτόχωρο, 60200

  • Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα

Πλαταμώνας, Πλαταμώνας, 60065

  • Περιφερειακό Ιατρείο Αιγινίου (λειτουργεί και παιδιατρικό τμήμα)

Αιγίνιο, Αιγίνιο, 60300

  • Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Νέο Κεραμίδι & 6ο χλμ Κατερίνης – Αρωνά, Κατερίνη, 60100

  • Περιφερειακό Ιατρείο Δίου

Δίο, Κατερίνη, 60100