Πιερία: τί να δείτε και να κάνετε εκεί

Όταν κάποιος από τους επίδοξους επισκέπτες στο Νομό Πιερίας, κάνει την ερώτηση «τι μπορώ να δω και να κάνω εκεί;» το πιο πιθανό είναι να ερωτηθεί αν έχει πολύ χρόνο διαθέσιμο. Λόγος, η μεγάλη ποικιλία σε γεωγραφικές τοποθεσίες αλλά και δραστηριότητες.

Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς;

Καλό θα ήταν να αποσαφηνίσει κανείς, τι είναι αυτό που τον ωθεί στο να επισκεφθεί τη γενέτειρα των θεών του Ολύμπου. Κατηγοριοποιώντας τις πιθανές πηγές ενδιαφέροντος θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στα εξής:

Αξιοθέατα

Αρχαιολογικοί Χώροι Πιερίας

Πρώτος και καλύτερος φυσικά το Δίον, περιφερειακά της πρωτεύουσας του νομού, Κατερίνης. Ένας μυστικιστικός χώρος που ακόμη αποπνέει την ατμόσφαιρα της εποχής των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μουσεία Πιερίας

Το μουσείο στο Δίον είναι ένα «must» για τον κάθε επισκέπτη με ευρήματα τόσο από το Δίον, αλλά και από την Πιερία γενικότερα

Κάστρα Πιερίας

Πιο εμβληματικό το Κάστρο του Πλαταμώνα με τις όμορφες εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος, τα βράδια του καλοκαιριού.

Μοναστήρια Πιερίας

Πληθώρα μοναστηριών της βυζαντινής εποχής που επέζησαν μέσα στην τουρκοκρατία και αποπνέουν την ιστορία και την κουλτούρα των Ελλήνων της Πιερίας.

Τοπία της Πιερίας

Το φαράγγι του Ενιπέα είναι η πιο σημαντική πρόταση η αξία και ομορφιά του οποίου έχει προβληθεί διεθνώς από τVariko_beach,_Pieria_5820ο πλήθος τουριστών που προσελκύει κάθε χρόνο.

Γραφικά Χωριά της Πιερίας

Μια βόλτα στο Ελατοχώρι θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς. Γραφικό χωρίο σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων, με λευκή θέα το χειμώνα, στα χιονισμένα βουνά, και καταπράσινη το καλοκαίρι. Γραφικοί οικισμοί και γλυκιά φιλοξενία, συνθέτουν τη βάση μιας αξέχαστης εμπειρίας.

Δραστηριότητες

Χειμερινά σπορ

Στα χιονοδρομικά κέντρα του Ελατοχωρίου και του Ολύμπου. Χαρείτε το σπορ της αρεσκείας σας με φόντο τα βουνά της Πιερίας.

Ορεινές εκδρομές

Είτε στα Πριόνια, στα 2100 μέτρα υψόμετρο, είτε στην Γκορτσιά και το Καταφύγιο των Μουσών, (στα 2700 μέτρα υψόμετρο) οι πορείες είναι όμορφες, σε δάση πεύκου και οξιάς σαν σε αλπικό τοπίο.

Θαλάσσια σπορ

Με ποικιλία ακτών, με αισθητές τις διαφορές μεταξύ τους, προτείνονται πολλές δραστηριότητες στους λάτρεις των θαλασσίων σπορ: πέρα από το μπάνιο στην θάλασσα, θαλάσσιο σκι, τζετ σκι, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα, ή και υποβρύχιες καταδύσεις.