Οι 10 εμπειρίες στην Πιερία που δεν πρέπει να χάσετε

Οι εμπειρίες που προσφέρει η Πιερία αμέτρητες. Ακόμη και οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες βρίσκουν αυτό το κάτι που θα κάνει την επίσκεψή τους μοναδική. Οι δικές μας προτάσεις, νομίζουμε καλύπτουν όλα τα γούστα. Η επιλογή δική σας:

  • Γιορτή Κουδουνιών στο Ελατοχώρι

Στις 24 Μαρτίου ομάδες νέων με μεγάλες βέργες στα χέρια τους τα λεγόμενα «κυπριά» αλλά και κουδούνες προβάτων περιδιαβαίνουν όλο το χωριό, περνώντας από πόρτα σε πόρτα. Σε κάθε σπίτι χτυπούν δυνατά τα κουδούνια και φωνάζουν ξόρκια για να ξορκίσουν το κακό, έχοντας ως σύμμαχο, κατά την παράδοση, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

  • Περιήγηση στο Αρχαίο Δίον

Περιήγηση στον αρχαιολογικό τόπο, του Δίον, την ιερή, μυστικιστική πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, στις πλαγιές του Ολύμπου. Ατμόσφαιρα απλά επιβλητική.

  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο στο Δίον

Στο αρχαιολογικό μουσείο, στην περιοχή Δίον, εκτίθενται ανεπανάληπτα ευρήματα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου αλλά και όλης της Πιερίας, σπάνια για την ιστορική και αρχαιολογική τους αξία.

  • Πτήση με Ανεμόπτερο Στο Παλαιό Παντελεήμονα

Στον περίγυρο του ιερού ναού του Προφήτη Ηλία, στον Παλαιό Παντελεήμονα, υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων πτήσεων με ανεμόπτερο καθώς και με παραπέντε.

  • Ορειβασία στον Όλυμπο

Για τους πιο περιπετειώδεις, αλλά και μυημένους στο άθλημα της ορειβασίας, αυτή θα ήταν η απόλυτη ορειβατική εμπειρία. Ανάβαση στο «σπίτι των θεών»!

  • Περιήγηση στο Ελατοχώρι

Γραφικό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 800 μέτρων με τα χαρακτηριστικά του πέτρινα στενά δρομάκια. Ένα από τα πιο ονομαστά ορεινά θέρετρα της Πιερίας.

Καθισμένος σε κάποιο από τα πολλά καφέ του Ελατοχωρίου Πιερίας, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα και την υπέροχη θέα, μπορείτε να επιδοθείτε στην αγαπημένη σας ασχολία, την περιήγηση στο Spin Palace Καζίνο, για να παίξετε κάποιο από τα τριακόσια πενήντα παιχνίδια περίπου που προτείνει, εκμεταλλευόμενοι το πλούσιο μπόνους που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα χίλια ευρώ!

  • Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Στις πλαγιές στα Πιέρια Όρη και σε υψόμετρο 1450 μέτρων, προσφέρεται για τους λάτρεις του σκι.

  • Περιήγηση στο φαράγγι Ενιπέα

Το γραφικό φαράγγι του Ενιπέα έχει μήκος 10.000 μέτρα και η πλούσια φύση και πανίδα το κατατάσσει ανάμεσα στα σημαντικότερα της Ελλάδας

  • Καντάδες

Κατά την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου, στο Λιτόχωρο διοργανώνονται καντάδες στους δρόμους και της γειτονιές του χωρίου. Το στυλ παραδοσιακό και η διασκέδαση εγγυημένη.

  • Κλάμπινγκ και βραδινή έξοδο στην παραλία Κατερίνης

Μεγάλες μουσικές σκηνές, ανέμελη ατμόσφαιρα δίπλα στα κύματα και στις αμμουδιές.