Επτά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε σε διακοπές στην Πιερία

Είναι ίσως κάπως αποθαρρυντικό να ξεκινά το σχεδιασμό των διακοπών του, ή ενός όμορφου και γεμάτου υποσχέσεις ταξιδιού, σε μια τοποθεσία τόσο μαγευτική όσο η Πιερία, και ο σχεδιασμός αυτός να ξεκινά με κάποια «μη».

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να περάσει μια αρνητική εικόνα για μια τόσο μαγευτική τοποθεσία. Απεναντίας, η προετοιμασία της Πιερίας αποτελεί παράδειγμα και για άλλες περιοχές. Προβλήματα όμως πάντα προκύπτουν χωρίς να το θέλουμε.

Ας γίνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένοι και ας παρουσιάσουμε τα δικά μας προτεινόμενα «μη».

  • Μην πηγαίνετε τον Ιούλιο/ Αύγουστο χωρίς κράτηση δωματίου

Η Πιερία έχει πληθώρα καταλυμάτων που καλύπτουν τη ζήτηση. Δεδομένου όμως ότι οι περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν διακοπές την περίοδο από τις αρχές Ιουλίου, έως και τις 15 Αυγούστου, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, εάν δεν έχετε κάποια κράτηση.

  • Μην βασίζεστε αποκλειστικά στην πιστωτική σας κάρτα για πληρωμές

Τόσο στην Πιερία, όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, λόγω της αύξησης φορολογίας, εμφανίζεται έντονο το φαινόμενο καταστηματαρχών να μην δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες.

  • Μην πηγαίνετε σε ορεινές εκδρομές χωρίς συνοδεία οδηγών

Οι ορεινές διαδρομές, είναι όμορφες αλλά και επικίνδυνες για τον μη γνώστη της περιοχής. Πρόσφατα μια ομάδα Τούρκων τουριστών χάθηκε στον Όλυμπο προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών για να βρεθούν.

  • Αποφύγετε, εάν είναι δυνατόν να πάτε οδικώς

Η αναλογία τροχαίων ατυχημάτων στο νομό ήταν πάντα μεγάλη, φτάνοντας στο 32% το 2015. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο, οι αγρότες να αποκλείουν την εθνική οδό, στο ύψος της Πιερίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση.

  • Μην πηγαίνετε με γεμάτο στομάχι στα παραδοσιακά χωριά

Είναι τόσα τα παραδοσιακά εδέσματα που θα πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα. Δεν θα χάσετε!

  • Μην αρνείστε το κέρασμα από τους ντόπιους

Στα πλαίσια της παραδοσιακής φιλοξενίας, μπορεί να δεχθείτε κέρασμα, από ντόπιους κατοίκους. Εάν λοιπόν ξαφνικά σας προσφέρουν ένα κέρασμα, καλό θα ήταν να το δεχθείτε. Η άρνηση, ενδεχομένως να θεωρηθεί προσβολή.

  • Μην πηγαίνετε τον χειμώνα χωρίς αλυσίδες

Οι ορεινές διαδρομές του Ολύμπου είναι γεμάτες παγίδες για τον οδηγό. Περισσότερο δε όταν χιονίζει. Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται ειδικά χειμερινά λάστιχα, αλλά αντιολισθητικές αλυσίδες, για μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια.