Δραστηριότητες Εστιασμένες στο Περιβάλλον στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Οι φυσικές ομορφιές της και το υπέροχο τοπίο προσφέρουν έντονες συγκινήσεις σε όλους τους ταξιδιώτες που αποφασίζουν να την ανακαλύψουν. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι στην Πιερία υπάρχουν δραστηριότητες και περιηγήσεις που μπορεί να γίνουν όλο τον χρόνο. Επομένως, ο τουρισμός μπορεί να επεκταθεί σε όλη την διάρκεια του έτους και όχι κατ’ ανάγκη να περιοριστεί σε λίγους μονάχα καλοκαιρινούς μήνες.
Βασικός παράγοντας για αυτή την τουριστική ανάπτυξη έχει διαδραματίσει το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Για παράδειγμα, οι εραστές της πεζοπορίας μπορούν να ανακαλύψουν υπέροχα μονοπάτια και να απολαύσουν τη φύση στην καλύτερη στιγμή της. Επιπλέον, όσοι αγαπούν το birdwatching έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια είδη πουλιών στη φύση που προσφέρει απλόχερα η Πιερία.
Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος προβληματίζει τις τοπικές αρχές, οι οποίες διοργανώνουν αρκετά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το πρώτο βήμα, άλλωστε, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του πλανήτη είναι η συνειδητοποίηση κάθε πολίτη. Μέσα από δραστηριότητες όπως το birdwatching ή η πεζοπορία, η βόλτα με τα ποδήλατα και οι εκδρομές στον ποταμό, όλος ο κόσμος μαθαίνει από κοντά την σημασία που οφείλει να έχει η φύση στη ζωή μας.
Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ωστόσο, είναι διαρκής. Δεν σταματά με το πέρας μιας εκδήλωσης, ενώ καλύπτει κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι ντόπιοι στην Πιερία οφείλουν να εκτιμήσουν την αξία της φύσης και να πράξουν αναλόγως. Το μεγαλείο της ομορφιάς της, εξάλλου, αποτελεί την πιο σημαντική απόδειξη ότι η φύση είναι πολύτιμη.
Οι φυσιολάτρες συνεπώς θα βρουν έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο στην Πιερία. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να μαγευτούν από το φυσικό περιβάλλον, σε μία περιοχή που δεν έχει ακόμη αλλοτριωθεί από την στυγνή εκμετάλλευση του πλανήτη από τον άνθρωπο.