Διασκέδαση για τα παιδιά στην Πιερία

Ο Νομός Πιερίας έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης γεωγραφικής ποικιλίας, του συνδυασμού ορεινών περιοχών με μεγάλη προσφορά σε χειμερινές δραστηριότητες, και καταπληκτικών παραλιών με μοντέρνα υποδομή για καλοκαιρινό παραθερισμό.

Η ποικιλία αυτή δεν θα μπορούσε να μην εμφανίζεται και στο κομμάτι των προσφερομένων για τα παιδιά δραστηριοτήτων.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία των τουριστικών περιοχών, κυρίως στις παραθαλάσσιες της Παραλίας Κατερίνης, του Πλαταμώνα κτλ προσφέρουν, πέρα των προβλεπομένων στάνταρντ και υποδομή για παιδιά, με παιδικές χαρές, μικρές, ασφαλείς πισίνες για τα παιδιά, ιδιωτικές παραλίες για μεγαλύτερη ασφάλεια και βολή για τις οικογένειες με παιδιά και πολλά άλλα.

Στα κάμπινγκ του Πλαταμώνα (κυρίως) διοργανώνονται εκδηλώσεις για τα παιδιά, με θεατρικές παραστάσεις, μίνι πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς και εκδρομές στις γύρω περιοχές υπό την αιγίδα και την εποπτεία επαγγελματιών οδηγών.

Για παιδιά μεγαλύτερη640px-Paralia_beach_pieriaς ηλικίας, στο Ελατοχώρι, την Παραλία Κατερίνης και τον Πλαταμώνα, διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι αθλητικά καμπ, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών και προπονητών από την Ελλάδα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Στόχος του αρχικά και πάνω από όλα η διασκέδαση των παιδιών μέσα από τον αθλητισμό. Σε δεύτερο επίπεδο, η εκπαίδευση των παιδιών και ο εντοπισμός ταλέντων με δυνατότητα εξέλιξης.

Αναφορικά με άλλες δραστηριότητες και υποδομές για παιδιά, άξιο αναφοράς είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων. Στα χέρια ειδικών, έμπειρων δασκάλων μπορεί το παιδί σας να κάνει, άφοβα, τα πρώτα του βήματα στο σκι ή το σνόουμπορντ.

Για τους ποδοσφαιρόφιλους, στο Ελατοχώρι, λειτουργούν 2 κανονικά γήπεδα με χορτάρι και φωτισμό. Πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού, τα παιδιά, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα μπορούν να δουν ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα, καθώς μεγάλες ομάδες της Α, Β και Γ Εθνικής επιλέγουν τα γύρω ξενοδοχεία και τις εκεί εγκαταστάσεις για την ετήσια προετοιμασία τους.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τα θαλάσσια σπορ στα οποία μπορούν τα παιδιά να επιδοθούν στις παραλίες, μπορεί να έχει μια σχετικά πλήρη εικόνα.